KFUM-Spejderne Mariesminde

previous arrow
next arrow
Slider

Kommende begivenheder:

Se flere begivenheder og gruppekalender under aktiviteter

Nyheder:

Spejderarbejdet er en livsstil

Hvor friluftsliv, frivillighed, kristen livsholdning, samvær, selvstændighed, medansvar og engagement er bærende. Det daglige, praktiske spejderarbejde er den ramme, hvor børn og unge møder og udøver denne livsstil.

Vores mål er, at spejderen kan tage medansvar, og dermed lægger vi også op til at tage ansvar for udviklingen i samfundet. Et ansvar som betyder, at den enkelte spejder vil kunne engagere sig endnu mere i nærmiljøet – i hjemmet, skolen, menigheden – og på længere sigt interessere sig for de demokratiske processer i samfundet.

Som spejder lærer dit barn mange ting

I et stærkt fællesskab, ligesom spejdere helt naturligt lærer at have respekt for andre, udfordre sig selv og indgå i fællesskaber, både i gruppen og andre steder.

Spejdermetoden er vores særlige pædagogik til at opnå vores mål, med principper som Learning by doing, Patruljesystemet, Mødet mellem børn og voksne, Et fremadskridende program, Livet i naturen, Fantasirammen, Leg for Livet og Spejderlov og løfte.

Lidt om os:

I Mariesminde Gruppe er vi omkring 80 spejdere og en flok engagerede ledere, som holder ugentlige møder, tager på lejr og er på weekendture og deltager i lokalområdets arrangementer i løbet af året.

Spejderne er aldersmæssigt fordelt i fem enheder: FamilieSpejd, bæver, ulve, juniorer, trop- og seniorspejdere og rover med forskellige mødedage i løbet af ugen.

Alle dem der sørger for rammerne omkring vores spejderarbejde er frivillige, der lægger en stor indsats i spejdergruppen. Til gengæld forventer vi også, at du som forælder giver en hånd i ny og næ med forskellige praktiske gøremål.